Selecteer tekst en vertaal (ruim 50 talen)/Select text and translate (more than 50 languages): Im Translator, Online translator, spell checker, virtual keyboard, cyrillic decoder EuroClix, profiteer
van hoge kortingen

WAT KUNT U ZIEN?

Bhutan
Botswana
Cambodja
China
Gambia
India
Indonesië
Laos
Mali
Myanmar (Birma)
Namibië
Noord Korea
Senegal
Sovjet Unie
Thailand
Tibet
Vietnam
Zimbabwe
Zuid Afrika

Nederland


ga 1 pagina terug

GAMBIA: Klein maar groen

Gambia (officieel: Republic of The Gambia) ligt op de uiterste westpunt van Afrika aan de Atlantische Oceaan. Gambia is met een oppervlakte van 11.295 Km2 het kleinste land op het Afrikaanse vasteland.
Gambia is iets groter dan Noord-Brabant en Gelderland samen.
Van oost naar west meet Gambia ongeveer 320 km. Van noord naar zuid varieert de breedte van 20 tot 50 km. Gambia wordt aan drie kanten ingesloten door Senegal. Het landschap is licht glooiend met wat heuveltjes. Het hoogste punt bedraagt ongeveer 40 meter, en Gambia is daarmee nog platter dan Nederland. Dwars door het land loopt de goed bevaarbare rivier de Gambia. De Gambia-rivier voert het hele jaar door water aan. Langs de kust liggen vele zandstranden.
De delta van de Gambia-rivier is vrij moerassig met een mangrovebegroeiing. Het noorden van Gambia heeft een parklandsavannelandschap met lange grassen, grote struiken en wat bomen. Ten zuiden van de Gambia-rivier begint de bossavanne, grasland met groepen bomen.

Gambia telde in juli 2000 ruim 1,3 miljoen inwoners. De bevolkingsdichtheid is ongeveer 120 inwoners per km2 en Gambia staat daarmee op de vierde plaats van dichtstbevolkte landen van Afrika. De meeste Gambianen wonen in de kuststreek, waar ook de grote steden liggen. De meeste inwoners heeft Serekunda, ongeveer 275.000; in de hoofdstad Banjul wonen ongeveer 42.000 mensen en is daarmee een van de kleinste hoofdsteden van Afrika.

Bron: Landenweb.net

Ik heb dit land van 10 november t/m 24 november 2010 bezocht. Aanleiding is dit keer niet, dat ik dit land heb uitgezocht omdat het me interessant lijkt, maar omdat een vriendin van me daar gaat trouwen..Op de wisselende foto's op deze pagina staan Gambianen, zoals ik ze tijdens mijn verblijf heb gefotografeerd.

GAMBIA

 

Info Gambia
Reisverslag 1
Reisverslag 2
Reisverslag 3
Reisverslag 4

GAMBIA in onderdelen

Abuko
Diverse
Gunjur
Krokodillenfarm
Sambuia
Tanji

 

Bloemen