(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Phanom

Phanom is een district in het zuidwesten van de provincie Surat Thani in het zuiden van Thailand. Het district ligt in de heuvels van het Phuket-gebergte. Het noordwestelijke deel van het district wordt beschermd in het Khao Sok National Park, in het zuidwesten door het Khlong Phanom National Park.

Nationaal park Khao Sok

Het nationale park Khao Sok behoort tot de oudste natuurparken van Thailand. Er is nog een deel oorspronkelijk woud, maar daar kun je als gewone toerist niet zomaar komen.

Van 25 t/m 26 oktober 2017 ben ik hier met een groepsreis. Ik wandel de eerste dag wat in de omgeving van het resort, maar op de tweede dag begint het al vroeg met een kanotocht over de rivier. Heerlijk rustig en luisteren naar de geluiden uit het bos. Na het ontbijt staat een wandeling door het nationale park op het programma. We lopen langs een rivier waar we ook nog lekker kunnen zwemmen.

De laatste dag maken we een boottocht over het stuwmeer Chiew Larn. Prachtig om rond te varen over dit meer, dat fraaie rotsformaties heeft en waar je zo hier en daar ook een aap kunt spotten. We bezoeken een grot met vleermuizen en nadat we voor de lunch zijn aangeland bij een drijvend restaurant barst de regen los. We hebben tijdens onze tocht geluk gehad.