(Leestijd: 3 - 6 minuten)

Hua Hin, koninklijke badplaats

Hua Hin in de provincie Prachuapkhirikhan is een badplaats aan de Golf van Thailand ten zuiden van Bangkok en is de oudste badplaats van Thailand. De koninklijke familie van Koning Bhoemibhol (2016 gestorven) komt hier regelmatig. De plaats heeft twee paleizen, waarvan er één toegankelijk is voor publiek.

Ik was al eerder in deze plaats in 1995 en 2013.
Nu ben ik hier van 3 - 14 mei 2018. Het weer is niet al te best, maar voor wandelen en zaken in de omgeving bezoeken is het prima te doen. Dus ik huur een fiets om op mijn gemak de omgeving te verkennen al is het soms wel tussen de buien door. Een impressie van wat ik allemaal gezien en gedaan heb kun je zien aan de hand van de onderstaande fotoseries.

Kijkje in de stad

Natuurlijk kom ik veel in de stad, want mijn hotel staat in het centrum. De foto's hieronder geven een kleine impressie van Hua Hin.

De markt van Hua Hin

Markten zijn altijd leuk, dus de markt van Hua Hin vereer ik ook een paar keer met een bezoek. Er is een verscheidenheid aan artikelen, dus loop maar mee door de fotoserie hieronder te volgen.

Hin Lek Fai

Als je de stad en de omgeving van bovenaf wilt zien kun je het beste naar Hin Lek Fai gaan, een heuvel aan de rand van de stad. Hier heeft men een park aangelegd met zeven verschillende uitkijkpunten, zodat je een aardig overzicht krijgt van de omgeving.

The Artist Village

Op één van mijn fietstochten kom ik op een gegeven moment bij het artiestendorp of Artist Village. Hier zijn verscheidene kunstenaars aan het werk, maar ook zonder kunstenaars is er volop te genieten van alle kunst die hier staat uitgestald. Het dorp ligt even buiten de stad en is goed bereikbaar per fiets of met de auto. Toegang is gratis en er is een barretje bij, dus is er ook nog iets te drinken.

De Cicada Markt, leuk uitje in het weekend

In het zuiden van de stad ligt de Cicada Markt. Deze markt is alleen in het weekend. Het aanbod is zeer gevarieerd met name op het gebied van kunst en handarbeid. Maar het zou geen Thaise markt zijn als er ook niet volop te eten was. Er is een openlucht theater en een podium waarop musical en theater worden opgevoerd.

Maruekkhathayawan paleis

Achter deze ingewikkelde naam schuilt het zomerpaleis, dat zeker een bezoek waard is. Dit paleis is met teakhout gebouwd en erg open, waardoor de zeewind voor verkoeling kan zorgen. Tijdens mijn bezoek was men druk bezig met restauratie, waardoor helaas niet alles toegankelijk was. De fotoserie hieronder geeft toch een aardige indruk van het complex, dat in een mooie tuin is gebouwd.
Het andere paleis - Phra Ratchawang Klai Kangwon - is niet toegankelijk voor bezoekers.

Rajabhakti, standbeelden van koningen

Rajabhakti is een nog niet zo heel oude bezienswaardigheid in Hua Hin. Hier staan zeven enorme standbeelden van koningen, die in de geschiedenis van Thailand een belangrijke rol hebben gespeeld. Voor buitenlandse toeristen is dit niet zo heel erg interessant, maar toch aardig om even langs te gaan al was het alleen maar om te zien hoe de Thai deze koningen vereren. Er is een speciale plek ingericht om te bidden en te offeren als ware het een tempel.
Men heeft ervoor gezorgd, dat er voldoende ruimte is om bezoekers op te vangen, want de parkeerplaats biedt wel ruimte aan zo'n 1000 auto's. Toen ik er was stonden er slechts drie geparkeerd.

Olifanten ook in Hua Hin

Op één van mijn fietstochten kom ik langs een "olifantenziekenhuis". Dat lijkt me wel interessant om eens te kijken en ik rij naar binnen. Ik word meteen aangesproken door een mevrouw, die vraagt wat ik kom doen. Ik wil zieke olifanten bezoeken. Maar helaas er is op dat moment geen zieke olifant aanwezig.
De mevrouw biedt mij wel de mogelijkheid om een ritje op een olifant te maken (tegen betaling), maar daar zie ik van af. Ik zeg tegen haar dat ik het zielig voor dat dier vind, want met de strak vastgespannen stoelen voor passagiers worden de rugwervels van de dieren beschadigd. De mevrouw raakt daardoor geïrriteerd en wil dat ik wegga. Ik maak nog wat foto's van de olifanten aan de ketting, maar maak dan snel dat ik weg kom.

Wat Huai Sai Tai

Op één van mijn andere fietstochten richting Cha-am kom ik langs deze tempel. Hij ziet er nog vrij nieuw uit. De zes verdiepingen van de tempel zijn gebouwd rond een enorm beeld van de monnik Luangpor Thonsuk aan wie de tempel is gewijd.
De zes verdiepingen zijn allemaal mooi ingericht, al moet er nog heel wat werk verricht worden. Op de zesde verdieping kun je naar buiten en heb je een mooi uitzicht op de omgeving.

Langs het strand

Hua Hin zou geen badplaats zijn als er geen strand was. Ik maak verscheidene lekkere strandwandelingen en de foto's hieronder geven daarvan een indruk. Aardig is een soort schiereiland tussen de stranden: Khao Tkiab. Hier staat een enorm grote Boeddha. De rest erom heen doet wat vervallen aan, maar de apen vermaken zich er prima.

In 2013

In 2013 heb ik deze plaats eerder bezocht. Daarom nog een paar plaatjes uit die tijd

Wat Huay Mongkol

Deze tempel ligt ongeveer 18 km van Hua Hin en op 6 april 2010 brengen we er een bezoek. Al van ver zie je het enorme beeld van Luang Phor Tuad, de monnik waaraan deze tempel is gewijd.
Zoals op heel veel soortgelijke plaatsen in Thailand komen ook hier veel dagjesmensen, die hun respect betuigen op deze 'heiliege plaats'.

Pala-U waterval

7 april 2010 gaan we naar de Pala-u Waterval in het Kaeng Krachan Nationaal Park. Er is weinig water, want de regentijd is nog niet echt begonnen. We zien zowaar een wilde olifant, iets waar we in Khao Yai naar op zoek waren en niet hebben gevonden!