(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Nakhon Nayok, hoofdstad van de provincie Nakhon Nayok

Nakhon Nayok is een stad in Centraal-Thailand en is de hoofdstad van de provincie Nakhon Nayok. De stad telde in 2006 17.385 inwoners.

Rond het Ingtarn Resort

Van deze stad heb ik niets gezien toen ik in 2016 in het Ingtarn Resort verbleef, dat ver buiten deze stad is gelegen. In dit resort verbleef ik een paar dagen en maakte o.a. een wandeling naar de Khun Dan Prakarn Chon Dam en het stuwmeer Khlong Tha Dan. En ik vermaakte me ook bij de Nang Rong waterval in de rivier de Nang Rong.

Wandelen en fietsen door Khao Yao

In Nakhon Nayok begint op 28 november een groepsreis met Sawadee richting Cambodja. De eerste dag staat een wandeling door Khao Yai op het programma, waarna we op de fiets terug gaan naar het resort; een tocht van 33 km.

Op de fiets naar Sa Kaew

De volgende dag gaan we verder met de fietstocht. Begeleid door 3 busjes - 1 voor het wijzen van de weg, 2 voor de proviand en 3 als bezemwagen - gaan we op pad voor de etappe naar Sa Kaew.
Onderweg bezoeken we een schooltje om te zien hoe het basisonderwijs in Thailand gaat. Erg leuk, omdat kinderen in zo'n situatie altijd spontaan reageren, terwijl we niet echt in het lesprogramma storen.