(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Awaji, tussen Shikoku en Honshu

We steken op 13 juni 2015 het Naruto kanaal over dat tusen Shikoku en Awaji-shima ligt.De brug over deze zeeëngte biedt de mogelijkheid om onder het brugdek te lopen. Deze walkway geeft uitzicht op de zee onder de brug, die op sommige tijden erg kan spoken waardoor hevige stroomversnellingen te zien zijn. Wij zijn echter niet op de juiste tijd. Toch is het leuk om de wandeling te maken. De zeemist komt langzaam opzetten en zo hebben we een ander mooi natuurverschijnsel.

walkwayAwaji ligt tussen Shikoku en Honshu in en is het grootste eiland in wat de Japanse binnenzee wordt genoemd.
Op dit eiland bevindt zich o.a. een Aardbevingsmuseum, dat herinnert aan de aardbeving uit 1995, die het epicentrum op het eiland had. Over een deel van de breuk die toen is ontstaan is een museum gebouwd.

Op dit eiland bezoeken we ook twee gebouwen van de architect Tadao Ando, van wie we eerder al werk hadden gezien op Naoshima.
Op Awaji bezoeken we de Watertempel uit 1991 en het Awaji-Yumebutai Conferentiecentrum uit 2000. Dit laatste is een groot complex met tuinen en waterpartijen. Merkwaardig is dat er vrijwel niemand is. Het lijkt verlaten, maar een bezoek aan hun website blijkt, dat er toch nog regelmatig evenementen plaatsvinden.
De Watertempel is ondergronds gemaakt onder een grote vijver. Hierdoor is de lichtinval heel bijzonder.