Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/public/sites/www.loekkorff.nl/plugins/content/sigplus/metadata.php on line 325
(Leestijd: 1 minuut)

Eten in Japan

De Japanse keuken is zeer gevarieerd. Sushibars zie je veel en soms zit je daar aan de lopende band, een andere keer komt je bestelling met een treintje voorrijden en in weer andere gevallen wordt je bestelling door de bediening gebracht. Misosoep is ook een gerecht dat je veel tegenkomt. Sukiyaki, teriyaki, yakitori zijn allemaal Japans. Ook kent men veel bamigerechten (noedelsoep bijvoorbeeld) en ook een Japanse curry is heerlijk.
De meeste restaurants werken op dezelfde manier als in het westen: met bediening. Maar er zijn ook een aanzienlijk aantal restaurants waar je je keuze moet maken op een automaat. Je krijgt dan een bonnetje dat je afgeeft aan de bediening of bij een loket en even later komt je keuze op tafel. Ook zijn er heel veel kleine eethuisjes waar men zich gespecialiseerd heeft in één gerecht. En even eten "op straat" is ook niet verkeerd, want alles wordt vers bereid.
Kortom: Japan heeft een zeer gevarieerde eetcultuur waarbij de verfijnde smaak van de Japanner duidelijk naar voren komt. Je kunt dat ook heel duidelijk zien op de markt, waar een grote verscheidenheid aan groente, vlees, vis en kruiden aangeboden wordt.