(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Kamakura, tempels en strand bij TokyoBeeld bij de Hasedera Tempel in Kamakura

Kamakura (鎌倉) is een kustplaats in de prefectuur Kanagawa, minder dan een uur rijden ten zuiden van Tokio. Het is een kleine stad en een zeer populaire toeristische bestemming. Kamakura wordt soms het Kyoto van Oost-Japan genoemd en biedt tal van tempels, heiligdommen en andere historische monumenten. Daarnaast trekken de zandstranden van Kamakura grote drukte tijdens de zomermaanden.

Ik ben hier op 12 mei 2019 met een dagtrip vanuit Tokyo. Ik ga aan de wandel om zoveel mogelijk mee te maken en te zien in de uren voordat er weer teruggereden moet worden. Dat betekent: allereerst naar de Grote Boeddha en verbolgens naar de mooie Hasederatempel. Ik wandel de Daibatsu hailing Trail en bezoek daar ook de Zeniaraibenten Shrine. Daarna loop ik dwars door de stad naar het strand waar ook een mini rockfestival is. Kortom: in een paar uur tijd doorkruis ik de stad. Een weergave daarvan vind je in onderstaande fotoseries.

Wandelen door de stad

Als ik door de stad wandel maak ik  verschillende foto's van mensen en gebeurtenissen. Zo kom ik o.a. op het Rockfestival vlakbij het strand.

Tempels in Kamakura

Kamakura is ook wel "Klein Kyoto" genoemd vanwege de vele tempels die deze plaats rijk is. Op de dag dat ik er ben kan ik er slechts een paar bezoeken: de Hasedera Tempel en de Zeniaraibenten Shrine. Natuurlijk begin ik mijn rondgang bij de Grote Boeddha, een 'must' voor de bezoeker.

Een wandeling door het bos

Om even uit de rukte van de stad te zijn loop ik de Daibatsu Hiking Trail. Door de warmte wordt dit een zware tocht, maar alleszins de moeite waard vanwege de mooie omgeving, het uitzicht op Kamakura en de verschillend etempels die langs deze route liggen.