(Leestijd: 1 minuut)

Kirishima, natuur en modder

Heerlijk zo'n modderbadOnderweg van Kagoshima naar Aoshima op 7 juni 2015 maken we een paar tussenstops in het natuurgebied Kirishima. Hier bezoeken we onder andere het heiligdom Kirishima-jingu, dat in een prachtig bosgbeid verscholen ligt.
Ook maak ik een wandeling rond een paar kratermeren bij Ebino-kogen. Met wat klimmen en dalen kijk je steeds op weer een ander meer.

Maar daarvoor heb ik alweer een nieuwe ervaring met een heerlijk modderbad. Na het zandbad van gister is dat weer een eens iets anders.... Er zijn maar weinig groepsleden die mee willen. Slechts twee vrouwen en vijf mannen ondergaan dit gebeuren. Met z'n vijven dus smeren we ons helemaal in met naar zwavel stinkende modder, een vies maar toch wel aangenaam klusje. We moeten dat laten opdrogen om het daarna met douche en bad weer af te spoelen. En dat gaat nog niet gemakkelijk, dus dat is nog hard boenen!

Dan nog even nabadderen in de onsen en herboren (en weer zeker tien jaar jonger!) ben ik weer opgewassen tegen de rest van de Japanreis.