(Leestijd: 3 - 6 minuten)

De Big Buddha op PhuketKaart met de reisroute door Thailand, Maleisië en Singapore

Thailand – Maleisië – Singapore

Van 22 oktober t/m 11 november 2017 maak ik een reis met Djoser door deze drie landen. Het verslag van het deel door Thailand vind je hieronder.

Voor het verslag van Maleisië: klik hier
Voor het verslag van Singapore: klik hier
Voor de reisbeschrijving van Djoser: klik hier

Met Singapore Airlines en Silk Air komen we de 23e oktober 2017 aan op Phuket. We worden opgevangen door Ayla, de reisleidster voor de komende weken.

Wij gaan met een minibus naar het hotel om daarna vrijwel meet door te gaan naar de grote Boeddha, die ik hier nog nooit eerder heb gezien. Hij is 45 meter hoog en wit. Het is er erg druk, maar toch wel indrukwekkend om te zien. Er is een ceremonie aan de gang met een boel monniken. Onder het beeld is een soort tempel met allemaal verschillende beelden.
s Middags komen we in Patong en is het relaxen in en aan het zwembad van het hotel. en 's avonds geeft Ayla een briefing over de reis en gaan we met z'n allen eten. Na het etn loop ik nog even de stad in en drink een biertje in het Paradise Complex.

De volgenden dag ga ik na het ontbijt naar de Banzaan Markt, een vrij behoorlijke overdekte markt op loopafstand van het hotel en ik koop er fruit.
Deze week (de 26e) vindt de crematie van de een jaar eerder overleden koning Bhumibhol plaats. De TV staat er bol van op alle zenders. Ik kijk af en toe om te zien hoe men dit in Thailand doet. Om 11 uur ga ik naar het strand en relax een paar uur onder een parasol met een drankje en een hapje. 's Avonds eet ik kreeft in Patong Seafood. Om daarna nog even door de stad te slenteren en een biertje te drinken.

Woensdag de 25e verlaten we Patong en rijden naar het noorden. We pauzeren in Khao Lak, waar wel drie musea zijn ter nagedachtenis aan de tsunami uit 2004. Wij bezoeken een klein museum en zien daar o.a. een film met beelden van toen. Verschrikkelijk om te zien hoe met veel gewel dhet water alles en iedereen wegvaagt.
Ik loop naar het achterste gedeelte van het terrein en daar staan overlevenden die je het een en ander kunnen vertellen, maar voornamelijk souvenirs willen verkopen 'voor het goede doel'. Ook staat er een groot monument in de vorm van een golf. Dit is echter zo aan het zicht onttrokken, dat niemand er gaat kijken.

We rijden weer verder en komen dan aan in Khao Sok in het Cliff and Jungle Resort. Ik krijg een aardig huisje met balkon en uitzicht op de tuin. Als het even droog is, ga ik op onderzoek over het terrein. Dat is vrij groot en ligt erg mooi tussen de bergen. Bij de receptie reserveer ik een massage voor morgenmiddag als we terug zijn van de jungle trek.

Kanotocht in Khao SokDe volgende dag vertrekken we om 6.10 in een jeep en zijn dan 10 minuten later bij de rivier voor een kanotocht. We varen dan ongeveer 1 uur de rivier af waarbij we zelf niets hoeven te doen, want iedereen heeft een eigen jongen die kanoot. We houden het allemaal zo stil mogelijk, want de bedoeling is dat we van de bosgeluiden kunnen genieten en dat lukt aardig.
Na het ontbijt gaan we weer op pad en rijden met een busje naar de ingang van het Khao Sok Nationaal Park. We maken een wandeling/jungle trek langs de rivier. Het is een mooie tocht, maar dieren zien we helaas niet. Daarvoor is het gebied toch te toeristisch. Aan het eind kunnen we bij een waterval wel lekker zwemmen.
De hele ochtend hebben we prima weer. Bij terugkeer in het hotel is het gaan regenen. Ik kijk dan maar een beetje tv, want vandaag is de crematie van koning Bhumibol. En alle zenders zenden de hele ceremonie rechtstreeks uit. Veel pracht en praal en onbegrijpelijke rituelen.
De dag wordt besloten met een borreluurtje en een gezamenlijke maaltijd.

Boottocht op Chiew LarnOp vrijdag gaan we om 10.00 uur met de boot het Chiew Larn stuwmeer op. Het wordt een leuke tocht, waarbij ook af en toe gestopt wordt voor foto's. We zien niet veel dieren al wijzen bewegende takken op de aanwezigheid van apen. We maken een stop bij een grot waar we zo'n 100 meter naar binnen glibberen en zien daar vleermuizen.
Voor de lunch varen we naar een drijvend hotel en kunnen daar ook kanoën of zwemmen. Op de terugweg naar het resort maken we nog een tussenstop bij een lokale markt en drinken koffie in een aardig tentje waar we een prachtig uitzicht hebben.

De volgende dag is een reisdage en komen na ongeveer 2,5 uur rijden bij de Wat Tham Sua, de Tijgertempel. We hebben geen tijd genoeg om helemaal naar boven te klimmen. De Tijgertempel bij Ao NangWel ga ik met een paar reisgenoten onder leiding van Tsjam, onze Thaise gids, naar een paar grotten waar monniken wonen. Ook hier zijn indrukwekkende inrichtingen van de grotten. Terug bij de tempel schrijf ik mijn naam op een stukje bladgoud en met een machine stempel ik dat in een stuk klei, dat uiteindelijk een amulet wordt. Voor 99 baht heb ik zo goede bescherming.

's Middags checken we in in Bluesotel in Ao Nang en eet ik in een klein eethuisje een heerlijke noedelsoep. Daarna maak ik een lange wandeling langs boulevard en strand. Ik ben net op tijd weer terug in het hotel als weer een tropische bui losbarst. Ik ga dan maar lekker op mijn balkon zitten lezen met uitzicht op het zwembad.

's Avonds zijn we door Tsjam uitgenodigd om bij een vriend van hem te eten. Deze heeft een eethuisje en daar wordt voor ons de maaltijd geserveerd. Het is simpel, maar wel lekker. We nemen hier afscheid van Tsjam, want het Thailandgedeelte van de reis is op. Hij gaat weer terug naar huis en wij gaan door.
Met de hele groep drinken we daarna koffie in de Coffee Club en ga ik met enkele reisgenoten nog een stukje de boulevard af. We drinken wat in een bar om de dag goed af te sluiten.

De volgende dag vertrekken we naar Satun, de plaats waar de boot naar Langkawi vertrekt. De foto's hieronder zijn genomen op bij het vertrekpunt van de boot. Hier staat o.a. een hele grote krab, die voor veel Thai een punt is om op de foto te gaan.

Het vervolg van dit reisverslag (Maleisië) kun je hier lezen.